Lux Glasbolreflectoren

Glasbolreflectoren

Werking

Glasbolreflectoren werken door middel van retroreflectie. Het invallende licht wordt door een retroreflector in exact dezelfde richting terug gekaatst als waaruit zij kwam, 360 graden. Dat is belangrijk in het verkeer, de retroreflector reflecteert vanuit elke invalshoek het licht van voertuigen, waardoor weggebruikers begeleidt of geattendeerd worden in uiteenlopende verkeerssituaties.

Materiaal

Het type LUX is gemaakt van gehard veiligheidsglas. De glasbolreflectoren zijn bestand tegen een druk van maximaal 80 ton. Daarnaast is de reflector aan de onderzijde voorzien van een coating die zorgt voor de reflecterende werking.

Montage

Het type LUX glasbolreflectoren worden door Van Wylick geleverd én gemonteerd. Zo kunnen wij zorg dragen voor een juiste montage en indien nodig, adviseren over de juiste toepassing. Ze worden niet op – maar in – het wegdek gemonteerd en “vol en zat” verlijmd. Door deze methode wordt de reflector niet van de weg gereden en zijn ze permanent overrijdbaar. Onze glasbolreflectoren zijn te monteren in alle steensoorten.

lux-machine
NEN1463-1en2-1

CE certificaat

Kwaliteit- en veiligheidseisen

Het type LUX glasbolreflectoren voldoet ruimschoots aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van de NEN-EN 1463-1 en -2.

Duurzaamheid

Onze massief glazen reflectoren gaan bij vakkundige montage en normaal gebruik langer mee dan het asfalt. Dit geeft indirect ook aan dat glasbol grondreflectoren een veel langere levensduur hebben dan kunststof en aluminium reflectoren. De reflectiewaarde zal niet afnemen, de coating is gemaakt van duurzaam materiaal. Daarnaast zijn de reflectoren onderhoudsvrij en zelfreinigend, glas trekt geen vuil aan.

Kleuren

Glasbolreflectoren van Van Wylick zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en gemaakt van door-en-door gekleurd glas. Voor toepassingen in de infrasector wordt met name de transparante/witte variant voorgeschreven en gebruikt.

Glasbolreflectoren verschillende kleuren

beschikbare kleuren

Voor architectonische en/of decoratieve toepassingen wordt er vaker voor een kleur gekozen. De beschikbare kleuren zijn rood, groen, geel, amber en blauw.

Garantie

Van Wylick geeft uitgebreide garantie op de LUX glasbolreflectoren.

Toepassingen

De glasbol grondreflectoren zijn toepasbaar in stedelijke en buitengebieden. Ze worden veelvuldig toegepast in de infrasector, echter zijn ze ook uiterst geschikt voor meer architectonische of decoratieve toepassingen. Vanzelfsprekend kunnen beide doeleinden ook samen vallen.

Glasbol grondreflectoren worden in het wegdek aangebracht ter geleiding, waarschuwing en regeling van het verkeer. De grondreflectoren zijn niet alleen in schemer en donker goed zichtbaar, ook overdag zorgen glasbol grondreflectoren voor een beter zicht van de weggebruiker. Met name bij tegenlicht van de zon en/of regenval zijn de glasbol grondreflectoren zelfs beter zichtbaar dan de wegmarkeringen, wat de verkeersveiligheid aanzienlijk verhoogt.

Voorbeelden van toepassingen zijn turbo-rotondes, het accentueren van gevaarlijke bochten, op- en afritten, puntmarkeringen, pleinen en parkeerplaatsen. Zie onderstaande afbeeldingen voor een overzicht van uiteenlopende toepassingen.

Gemeente Zevenaar Type LUX 1

N331 Provincie Overijssel Type LUX 3

N309 Provincie Gelderland Type LUX 3

Van Wylick in Doe Maar Duurzaam – RTL7

Types

Voor technische specificaties ga naar downloads.

Downloads

FAQ

Waarom kiezen voor glasbol grondreflectoren?

 • géén lichtvervuiling
 • duurzame montage
 • géén energiekosten
 • lange levensduur
 • géén dure bekabeling nodig
 • zelfreinigend
 • géén onderhoud
 • 360 graden reflectie
 • permanent overrijdbaar

Waarom kiezen voor de LUX glasbol grondreflectoren van Van Wylick?

 • De LUX glasbol grondreflectoren voldoen ruimschoots aan de NEN 1463-1 én -2
 • Figuur 2

  Figuur 1[/caption]De LUX glabol grondreflectoren zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. De reflectoren zijn nagenoeg onverwoestbaar. Mocht het glas onverhoopt toch kapot gaan dan verbrijzelt het glas tot zeer fijne deeltjes die geen schade en geen onveilige situaties veroorzaken. Er zijn helaas ook glasbol reflectoren op de markt waarbij het glas in scherven breekt. Zie figuur 1.

 • De LUX glasbol grondreflectoren zijn gemaakt van door-en-door gekleurd glas, de kleur blijft optimaal en zal niet vervagen. Dit in tegenstelling tot andere types, waarbij vaak enkel de bovenste laag is geverfd.
 • De LUX glasbol grondreflectoren zijn voorzien van een duurzame coating, reflectie blijft optimaal en zal niet afnemen. Dit in tegenstelling tot andere types waarbij de coating los laat, de glasbol reflector kan na montage los komen te zitten, zie figuur 2.
 • Figuur 1

  Figuur 2[/caption]Van Wylick wegdekreflectoren B.V. is een specialistisch bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring.

 • Van Wylick adviseert, levert en monteert, gemakkelijk bij één bedrijf.
 • Van Wylick geeft uitgebreide garantie op de reflectie en montage van de LUX glasbol grondreflectoren.
 • Van Wylick compenseert al haar CO2 uitstoot en zet in op het waarmaken van MVO ambities.

Zijn glasbol grondreflectoren een milieu vriendelijke keuze?

Ja. Ze kunnen zorgen voor een enorme CO2 reductie. Daarnaast is glas een milieuvriendelijk en recyclebaar materiaal. Het belangrijkste element (70%) is SiO2. Dat is een van de meest voorkomende elementen op aarde. Glas is daarom een betere materiaalkeuze tegenover de moeilijk afbreekbare kunststoffen en aluminium. Door de langere levensduur en geen onderhoud wordt het milieu ook minder belast.

Zijn kunststof grondreflectoren voordeliger dan glasbol grondreflectoren?

Ja en Nee. Kunststof reflectoren zijn scherper geprijsd, dus op korte termijn voordeliger. Echter, kunststof reflectoren zijn kortlevende goederen. Ieder jaar moet er geld begroot worden om kunststof reflectoren te vervangen of te reinigen. Glasbol grondreflectoren hebben een veel langere levensduur en overleven zelfs het asfalt (10 à 15 jaar). De massief glazen reflectoren vergen geen onderhoud en zijn zelfreinigend. Op lange termijn zijn glasbol grondreflectoren voordeliger.

Is de reflectiewaarde van kunststof reflectoren gelijkwaardig aan die van glasbol grondreflectoren?

In de eerste drie weken na montage is de retro-reflectie van plastic grondreflectoren twee keer zo groot als de glasbolreflectoren. Daarna zal de reflectie snel afnemen, met name op wegen met veel en zwaar verkeer. Na gebruik van 2 maanden hebben de kunststof reflectoren evenveel reflectie als de glasbolreflectoren na 7 jaar. Glasbolreflectoren kunnen kleine krasjes hebben op het oppervlak maar vanwege zijn vormgeving zal de reflectiewaarde niet afnemen en vuilaanslag niet ontstaan. Glas trekt immers geen vuil aan. De reflecterende coating zit aan de onderzijde van het element en zal dus niet kunnen beschadigen en zal zijn retro-reflectie behouden.